Tomasz Białkowski

Dodał: ewaw (29-08-2014 09:30)
Data urodzenia: 1969
Tytuły:
Nie dodano jeszcze tytułu,
Bohaterowie:
Nie dodano jeszcze postaci
2014-08-29 09:30:13
Prozaik, autor siedmiu książek. Debiutował w 2002 roku zbiorem opowiadań "Leze". Autor to dwukrotny stypendysta Ministra Kultury w dziedzinie literatury oraz stypendysta Marszałka Województwa. Otrzymał Nagrodę Prezydenta Miasta Olsztyn w dziedzinie literatury, a za powieść "Zmarzlina" Literacką Nagrodę Warmii i Mazur "Wawrzyn" przyznawaną przez czytelników. W 2012 roku powieść "Teoria ruchów Vorbla" została uhonorowana Literacką Nagrodą Warmii i Mazur "Wawrzyn" (wskazanie jurorów). Jest członkiem Stowarzyszenia Pisarzy Polskich.
Bibliografia:
"Leze" (2002),
"Dłużyzny" (2005),
"Pogrzeby" (2008),
"Mistrzostwo świata" (2008),
"Zmarzlina" (2008),
"Teoria ruchów Vorbla" (2011),
trylogia kryminalna:
"Drzewo morwowe" (2012),
"Kłamca" (2012),
"Król Tyru" (2013).
 

W Jezioranach koło Olsztyna urodził się prozaik Tomasz Białkowski. ...
więcej
miejsca autorówAutorzy
miejsca tytułówTytuły
miejsca bohaterówBohaterowie
miejsca wydarzeńWydarzenia